Μικρός συλλογισμός εις Α μείζον*

Ο Α. λέει πως τα 30 είναι η καλύτερη περίοδος ηλικιακά. Έτσι, τουλάχιστον, νομίζει, αφού ακόμα δεν την έζησε, για να ξέρει. Η Κ. μου λέει καμιά φορά πως μας φαντάζεται μετά τα 35, με παιδιά, κλπ. Τότε, λέει, νομίζει ότι θα είμαστε πλήρεις, η ευτυχία μας δεν θα εξαρτάται από μεγάλα πράγματα, βαρυσήμαντα «θέλω». Εγώ, πάλι, νομίζω ότι η ομορφότερη περίοδος είναι αυτή που ζούμε τώρα. Διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής μας, όταν τα 30 είναι ακόμα εν όψει-έστω κι αν η απόσταση δεν είναι δα και τεράστια, όταν οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν ακόμα διανυθεί, τα περισσότερα λόγια δεν έχουν ειπωθεί, τα περισσότερα όνειρα δεν έχουν πραγματωθεί…και πάει λέγοντας. Τώρα που όλα είναι πιθανά. Που μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ή και να μην κάνουμε τίποτα. Που τα όποια λάθη διορθώνονται ευκολότερα. Που λέξεις όπως «καριέρα», «γάμος», «παιδιά» είναι ακόμα άγνωστες στο καθημερινό λεξιλόγιο των περισσοτέρων (σχεδόν όλων) από εμάς. Να, αυτά σκεφτόμουν σήμερα στο λεωφορείο κατηφορίζοντας την Αλεξάνδρας. Και στη στροφή προς Πατησίων, όπως ο ήλιος έπεφτε πάνω στο τζάμι, είδα τον αντικατοπτρισμό μου να μου χαμογελά.

 

 

 

 

 

 

 

 

*παραφράζοντας τον κύριο Καρυωτάκη

 

 

Advertisements

6 thoughts on “Μικρός συλλογισμός εις Α μείζον*

  1. Παιδιά σοβαρευτείτε, εμείς δηλαδή που περάσαμε το σκαλί των τριάντα πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε;

  2. Όχι! (δε θα σοβαρευτούμε και όχι, να μη σταματήσετε να παίζετε) 🙂
    Ήθελα απλώς να πω..ξέρω ‘γω; Κάθε ηλικία όμορφη είναι. Να μην κοιτάμε μόνο το μετά, ας καταδεχτούμε και το τώρα.. (ή κάπως έτσι).

  3. Ω, merci ..!Με την άδειά σας, λοιπόν, συνεχίζω:)
    (ωχ, σαν απειλή ακούστηκε αυτό..)
    Δε μασάμε, όλες οι ηλικίες καλές είναι(να θυμηθώ, βέβαια, να το θυμηθω αυτό και στα γενέθλιά μου!) Ιδού το απόσταγμα του μικρού αυτού συλλογισμού (ο οποίος άλλωστε, δεν είναι τυχαία-ως πιο αλέγκρος- εις Α μείζον και όχι έλασσον).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s